10 Eylül 2007 Pazartesi

Sobeeeeee....

Öncelikle herkeşlere iyi bir hafta diliyorum.Nasılsınız bakalım bugün? Yoğun bir haftaya hazır mısınız? İyice dinlenebildiniz mi? Gezip tozdunuz mu? Benim haftasonum güzel geçti :) Size haftasonu yazımı yazacağımı söylemiştim ama resimsiz olsun istemiyorum. Bu akşam evde resimleri bilgisayara yükliycem ve yazımı da yarın yazıcam. Mutlucum beni sobelemiş;konu ise sevdiğimiz kokular. Gerçi kendisi benim sevdiklerimin çoğunu yazmış ama ben de bir sürü başka şey var onları yazayım.






*Deniz kokusu; deniz benim vazgeçilmezimdir. Böyle moralim bozukken falan gider deniz kenarına kokusunu içime içime çekiveririm. Hele bazen rüzgar denizden şöyle bir esintiyle kokusunu da getirir o koku camdan içeri girer ben mest olurum :)



* Fesleğen Kokusu; o kokuyu alınca sanki bahar gelmiş gibi hissederim. Yağmurun kokusu gelir burnuma yeniden doğan toprağın ıslak kokusu... Hep fesleğen yetiştirmeye özenmişimdir ama bir şekilde hep kuruyor sonunda.SAnırım tek yıllık bir bitki olmasındanmış.


*Taze kavrulmuş leblebi ve kahve kokusu; bir yerde dolaşırken ola ki taze leblebi ya da kahve kavruluyorsa mutlaka alırım.Hatta böyle deli gibi koklar koklar dururum eve gidene kadar.:) :)


* Yumuşatıcımın kokusu.O kadar güzel kokuyor ki hani reklamda var ya adam dolabı açıyo öööyle kalakalıyo.Heh işte aynen öyle :) ben de çamaşırları arka odanın balkonuna asıyorum. Onların o tertemiz güzel kokusu odaya doluyor ya. HEr odaya gidişimde içime çekiyorum. Güzel kokular beni çok mutlu ediyor :)


* Bir de çilekli pasta ile Uludağ Gazozun kokusu. SAnırım bunları da çocukluğumu hatırlattıkları için çok seviyorum....Uludağ gazoz Yalova'ya yazları kalmaya gidişimizde küçük cam şişelerde kasa olarak alınırdı. VE her yemekte babannem bir gazozu bize pay ederdi. Ama biz hep tam şişe içmek isterdik :)

İşte benim sevdiğim kokularrr.....BEn de şimdi KakaoluSevgi mi, Terazi'yi,Seçil'i, Görümcem :) i ve de Azimli'yi ebeliyorum..Hadi bakalım neler sevdiğiniz kokular :)









Print this post

5 yorum:

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] dedi ki...

Kavrulmuş kahve ve leblebi kokusu.. nerde duysam bi on dakika kalır iyice içime çekerim. Üffff ne güzel kokarlar be ya.:)))

TuBiKKo dedi ki...

işin komik yanı ben o leblebileri sadece koklamak için alıyorum sanırım.Çünkü sıcakken ucundan azıcık tırtıklıyorum gerisi kalıyor evde günlerce yüzüne bile bakmıyorum :D

Adsız dedi ki...

oy oy canımm senın yumusatıcı kokusuna bende hastayımm :D cok guzel kokuo bende temızlıkle ılgılı kokulara bayılırım evı sole kokulu kokulu sılersın yaaa mıss gıbııı bıdeee ozur dılerım cok ayıp olacak ama :D kokorec kokusunu nerde olsa alırımmm :D:D: bıde son olarakk enonemlı koku oğlumun kokusu onu dunyalara değişmem

Mutluveumutlu dedi ki...

Deniz kokusuna bende bayılırım. Birde Bursa da şehir içinde deniz olmadığı için, denize kenarı olan bir yere gittiğimizde çocuk gibi sevinirim o kokuyu duyunca :)

kakaolusevgi dedi ki...

Tubikko'cum,
EBENİ ALDIM MERAK ETME.DÜŞÜNBMEDEYİM.EN KISA ZAMANDA YERİNE GETİRECEĞİM BU HAFTA SÖZZZZZZZ.SANA DA İYİ HAFTALAR DİLİYORUM VE HAFTA SONU YAZINI MERAKLA BEKLİYORUM ŞEKER.