14 Eylül 2007 Cuma

YİNE SOBELENDİİİM :)

Fikriminİncegülü nün bugün yazdığı postu okurken okurken yazının sonuna geldim o da ne!!! O da beni sobelemişşş... Konu yapmayı sevdiğimiz 3 şey...Gerçi bu konuda daha Önce Mutluluk Listem Başlığı altında bir brifing vermiştim ama bu en sevdiğimiz üç şey olduğu için tekrardan yazmam lazım...Hem İncegül Ablam Bu kadar Ebelemiş beni ayıp şimdi yazmamak :)

Başlıyorum....


1) Kış Ayazında Vapurda İstanbul'u izlemek : Of off bir de şöyle ellerimi ısıtacak sıcacık bir çay varsa yanında....Eski işyerimde karşıdaydı; normalde Mecidiyeköy'e çift katlı otobüsle giderdim ama bazen sırf keyif olsun diye sabahın o körü Kadıköy'e iner.Ordan Vapura binip Beşiktaş'a geçip ordan geçerdim...Yol uzardı ama olsun hiç önemli değil...Çünkü kendimle başbaşa kalıp o boğazın sert havasına karşı çay içmek benim için çok büyük bir keyif.. Ohh havalar da soğuyor; ben yine bu keyfi yapıcam...Bir de Vapuru takip eden martılara simit atmak var tabi onu dayapmam lazım :) Aslında denizle ilgili herşeye aşığım ben...

2) Pasta ve Tatlı Yapmak: Bir tatlı delisi olarak yemenin haricinde değişik pastalar yapmayı inanılmaz severim. Bu konuda da gerçekten iddialıyım..İyi olduğumu da düşünüyorum... Diloşum ameliyat olduğunda eve ziyarete giderken ona çilekli bir Cheesecake yapıp götürmüştüm.Hatta ona mms atmak için resmini de çekmiştim gitmeden evvel ama bulamadım şimdi bak görüyo musun hay Allah... Neyse başka zaman gösteririm size marifetlerimi....

3) Sinemaya gitmek: Ama bunun özel bir koşulu var. Sinemaya giderken yanımda bulunması gerekenler: Kobacanım, gözlüğüm (miyopum da uzağı göremiyorum ve gözlüğü sadece TV ve sinema izlerken kullanmayı tercih ediyorum), kocaman patlamış mısırım ve suyum... Bir kere birinci unsur olmadan (KOBACAN) sinemaya gitmem. Çünkü o hayatıma girdiğinden beri bütün filmlere beraber gittik.Hatta nişanlıyken o kadar çok sinemaya giderdik ki artık annem isyan etmeye başlamıştı bizim haftasonu sinema seanslarımızdan.BEn o geldiğinden beri hiç onsuz gitmedim. Ama o alçak sanırım gitmişti bir kere Ankara'da mı ne hatılamıyorum;ben çok bozulmuştum... Mısır olmadığında ise huzursuz olurum ciddi ciddi. Ay bak görüyo musunuz şimdi oruçlu oruçlu canım patlamış mısır istedi. Akşama iftardan sonra yapayım olmazsa.Hatırla Sevgili de başlıyor zaten keyif yaparım azıcık :)

İşte böyleeee....Şimdi Ben deeee NaGiS'i,Chido'yu ve deeeee ZilsizZarife yi ebelediiiiiimmmmm...

Hadi bakalım yazın yapmayı en çok sevdiğiniz üç şeyi....

Dip Not: Bugünkü Cuma yazısı bu olsun.Ramazan münasebetiylen birazcık durgun bir ruh hali içindeyim ve muhtemelen haftasonumu evde iftar yemekleri ve tatlı denemeleri yaparak geçiricem :) :) :) Hepinize iyi bir haftasonu diiliyorum...Pazartesi görüşürüz... Print this post

10 yorum:

Mutluveumutlu dedi ki...

Tubikkocum, ne güzel anlatmışsın.
İstanbulda olsam kesin bende fursat buldukça vapura binerdim :)
İyi bir haftasonu diliyorum sana canım.

kakaolusevgi dedi ki...

CANIM VAPURA BİNMEK GERÇEKTEN ZEVKLİ.
PASTALARINI DA ÇOK MERAK EDİYORUM AMA,FOTOĞRAFLARINI BUL YA DA YAPINCA KESİN GÖSTER.ELLERİNE SAĞLIK CANIM CANIM CANIMCIM :))))
İYİ HAFTASONLARI VE İFTARLARRRRR

zilsizzarife'nin yeri dedi ki...

Yine ne güzel vazgeçilmeyenler.Bide sobelenmişim ben:)
En kısa zamanda cevaplıyacam.Çok öptüm seni:)

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] dedi ki...

Canım, teşekkür ederim . Çok güzel bir yazı olmuş . İstanbul'da vapur keyfi de bir başka oluyor sahi. Ben anlamam başka zaman, en sevdiğim tatlıyı, hem de çilekli yapıyorsan, onun tarifini ve resmini de isterim.:))

MKA dedi ki...

demek kendinle başbaşa kalmayı çok seviyorsun???anladım ben anlayacağımı...
ve ayrıca ne çeşit bir hafızadır ki bu; sinemaya girmeyeceğime beraber karar verişimizi, onun yerine gazete ve dergi alıp onları bir yere oturup okuyacağıma anlaşmamızı, hepsi bir yana sinemaya gitmeyişimin kanıtı olarak eve getirdiğim hulki nin kitabını ve dergisini ve hatta hatta; okumaya niyetlenişini nasıl unutur? not: bu uzun cümlenin öznesi; bu hafıza:) dolaylı tümleci ise sevgili karım tuğba:P)
sonuç olarak ben senden sonra sensiz hiç sinemaya gitmedim...
[ben sensiz bir hiçken, bu hiçliğimle eğlenmeye gidebilirmiyim hiç?] burdaki hiç pekiştirme sıfatımı acaba???

TuBiKKo dedi ki...

Öutlucum,sen gel İStanbul'a bir haftasonu ben sana şöyle nefis bi boğaz sefası yaptırayım.Hatta hepimiz organize olsak da buluşabilsek negüzel olur aslında

KakaoluSevgim, pastalar en kısa zamanda gelecek ilk yaptığımda koyacağım tarifleri ve resimleri.Hatta sana özel şöyle kakaolu bişeyler de olabilir :)

Zilsizzarifecim, en kısa zamanda bekliyorum yazını :)

Fikriminİncegülü,ablacım yazıcam en kısa zamanda tarifini resmini de koyucam söz sana.Hem senin en sevdiğin tatlıymış yazmamak olmaz şimdi.

Göktürküm,kobacanım canım:) tamam hafıza konusunda seninle yarışamam bunu biliyorum,düşününce şimdi ben de öyle oldupunu hatırladım ama düşün artık o kadar üzülmüşüm ki gideyim demene bile içimde öyle kalıvermiş :) (NAsıl iyi kıvırdım mı? )

kakaolusevgi dedi ki...

CANIM BEKLİYORUM O ZAMAN KKAKOLU BİR PASTA.SEN YAP DA,BEN DE BURDAN TARİFİNİ ALIP YAPAYIM.
İYİ HAFTALAR CANIM.

Adsız dedi ki...

Tubikkocum vapura bende bayılırım hele kışın üst katda oturmaya bayılırım ama daha spnra grıp olmakta vazgecılmezım oluyor :)))) optum canım

TuBiKKo dedi ki...

Ah azimlicim istanbul'un en güzel yanı o vapurları değil mi zaten? grip konusunda da haklısın aynen ben de valla.ERtesi günü mutlaka aksırıp tıksırmaya başlarım ama olsun değer o boğaza karşı içilen sıcacık çaya :)

Gamzeli dedi ki...

Bende severim vapurda gezmeyi, ayy ne hoş oluyor vallahi :)