18 Şubat 2008 Pazartesi

Kar Yağıyor Bu Gece,Öyle Beyaz ki Şehir...



Karlarla kaplı bir İstanbul sabahından herkese günaydın efendim...Bugün heryer bembeyazdı uyandığımda...Hoş dün de öyleydi zaten...Hatta dün sahil boyunca bayağı bir yol yürüdük Kartal'a kadar,üstelik tipi de vardı ama olsundu durumumuz...:) Sonra ayaklarımız ellerimiz donmuş biçimde ve de yüzüm kardan yanmış vaziyette Hacıbey'e oturduk ve sıcacık saleplerimizi içtik...Neyse dünün özeti böyle...


Bu sabah yataktan yine her Pazartesi olduğu gibi sürünerek kalktım...Çünkü bilindiği üzere cuma günlerini ne kadar çok seviyorsam Pazartesi günlerinden de bir o kadar nefret ederim ben...Neyse.... Kalktım camdan baktım ohooo dünden beter ortalık,kar tipi bir yandan da...Hatta ve hatta camımız bile donmuş yani o derece.. Eee işe birlikte gideceğim arkadaşım gelemeyeceğini bildirmişti.Ne yapıcam ben şimdi?Ben en iyisi patronu bir arayayım dedim... Aradım da..Eh tahmin edeceğiniz üzere trene bin gel belirli bir yerden alırız biz seni dedi...Offff yaaa bu kardaişe mi gelinir..Oysaki ben evde perdeleri açıp mis gibi sıcacık çayımın eşliğinde kar yağışını seyretmeyi hayal etmiştim..Bunu yaparken de hayal kurmayı..Ama nasip olmadı işte...


Söylene söylene evden çıkmak üzere ayakkabılarımı bağlarken Kemo beyefendisi de yaa tubik son bir haftan kaldı burda hala söyleniyorsun dedi..Bir de 1 saat geç kalkmama rağmen kendisine sandviç hazırlamayışımdan yakındı..Kendin yapıver dedim ona da kızdı :D He hee yaşasın kötülük...Tabi kendileri bugün şantiyeye değil de iki adım ötedeki dükkana gidip orada çalışacakları için de biraz kıldım tabi...Alsın canım fırından poğaçalarını Alla Allaa yani :)


Neyse efendim...En nihayetinde evden çıkmayı başardıktan sonra apartmanın kapısında merdivenlerdeki karların hala bozulmamış olduğunu görünce yine bir ağlayasım geldi ki sormayın..Neden derseniz,normalde benden önce 2 kişi falan çıkıyor işe gitmek için,ama bu sabah kimsecikler çıkmamış..Ya da uçmak suretiyle çıktılar da bende öyle bir izlenim bıraktılar,o kadar teferruatını bilemeyeceğim...


Ayaklarımı sürüye sürüye yürümeye başladım..Eh zaten bu karda kışta dabaşka türlüsünün pek mümkün olacağını düşünmediniz herhalde? Uğrayıp pastaneden zeytinli poğaçalarımı aldıktan sonra tam kapısından çıkarken ufak bir kayma tehlikesi atlattım.Neredeyse yerle yeksan olmaktan müthiş reflekslerim sayesinde kurtuldum... :)


Trene bindim bir de şansıma oturduğum taraftaki kapı bozuktu ve kapanmıyordu :) HA haaaa evet dışarda lapa lapa yağmakta olan kar içeri doluyordu :) VE ben o kara maruz kalıyordum....

Neyse en sonunda belirlenen istasyondan beni aldılar ve iş yerine geldik...


Aslında hiç işim yok bugün,boşuna geldim gibi birşey ama olsun son haftam ve arkadaşlarımı görüp onlarla biraz muhabbet ederim..Seçilimle karşılıklı sabah on kahvelerimizi içemeyiz artık..Sanırım en çok da onu özleyeceğim...Canım benim yahu..... Ama olsun haftasonu operasyonlar yapacağız biz... :)


Şimdi sıcacık kahvemi içeceğim Seçilimle karşılıklı...Ayaklarımızı da ısıtıcının önüne uzatacağız...Ehh olsun artık değil mi birazcık da keyif yapalım.Hem işimiz yokken gelmişiz bu karda kışta... :)


Son olarak; Muhabbet Çiçeğim beni sobelemiş..Onun sobesini de birazdan yazarım ve bugüne iki post olmuş olur böylece..Önce kahvemi içmeliyim..Hepinizi öpüyorum kocaman :)

Print this post

7 yorum:

secill dedi ki...

canımmm yaa guldum varya okurken su ayak ızlerıne ,bende bugun sabah nıe hamıle değilim dıe isyan ettım :P aman dediğin gıbı ortalık sakınken bızde kendımıze vakıt ayırız bugun şafak Karanlık (7) ama senın için aydınlık olcak ınanıyorum. optummmm kocaman kocaman ;)

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

Canım benim, zor bir sabah geçirmisin. Ama neyse ki varmışsın iyi kötü iş yerine. Aman dikkat et kar hasta eder valla. Bizde burda kara hasretiz canım yaa. Sen böyle karda dışarı çıkmanın zorluğunu anlattıkça iyiki kar yağmıyor diyorum. Ama o eşsiz manzaradan bahsedincede yaa niye burda yağmıyor diyorum:) Kahvelerinizin kokusu buraya geldi valla. Afiyet olsun.Burdada fena yağmur yağıyor şuan.
Sobemi görmüşsün:) Bekliyorum canıcım. Öptüm kocaman.

Mutluveumutlu dedi ki...

Tubikkom bende sabah apartmandan çıkan 1.,koca siteden çıkan 2. şahıstım. Allahtan otobüs çok boş değildide moralim yerine geldi :)

Güzel bir hafta geçirmen dileğiyle, öpüyorum canım seni :)

TuBiKKo dedi ki...

seçilim canım benim evet şafak 7 25 i birlikte son iş günümüz..Ama olsun havalar da düzeliyoe İstanbul sefası yapıcaz senle :)

Muhabbet Çiçeğim;sen kar görmek istiyorsan şööyle Toroslara bir uzan bakalım...Yaylada vardır mutlaka kar :)

Mutlum,evet ben de trende insanları görünce rahatladım biraz ama inanır mısın tren nüfusu bile azdı :)

Dilek35 dedi ki...

tubikcim burda kar yok hava güneşli ama çok soğuk 2 gündür fırtına vardı uçacağız sandım sende işyerinde yap kahve eşliğinde kar manzaralı keyfini yollardada dikkat et aman kayıpta bi tarflarını kırma allah korusun dikkat canım dikkat

Dilek35 dedi ki...

tubikcim burda kar yok hava güneşli ama çok soğuk 2 gündür fırtına vardı uçacağız sandım sende işyerinde yap kahve eşliğinde kar manzaralı keyfini yollardada dikkat et aman kayıpta bi tarflarını kırma allah korusun dikkat canım dikkat

TuBiKKo dedi ki...

Dilek ablacım zaten sabah bi iki defa kayıp uçma tehlikesi atalttım ama şükür ki düşmedim :) Şu karlar kalkana kadar sağlam durabilirsem süper olcak :)