15 Mayıs 2008 Perşembe

3 KADIN

Sevgili Kozacım sobelemişti beni...Ben de haftasonu yazacağımı söylemiştim ama bir türlü yazamadım çünkü bu cumartesi mesaim vardı ve de birazcık grip oldum :) Bu sene ne çok hasta oldum ben böyle di mi ? :) Bir de bütün hafta akşamları da evde çalışınca hiçbişey yazamadım...Ancak oldu kusura bakma İpek Kozam :)

Konumuz ÜÇ KADIN...Bizi etkileyen,hayatımızda yeri olan.Ama tanıdıklarımızdan olmayacak... Hazırsak başlayalım mı?

1) BUKET UZUNER : Kumral Ada MAvi Tuna ile başladı yolculuğumuz,İki Yeşil Su Samuru ile devam etti ve sonra da Anneleri Babaları ve diğerleri...Kumral Ada MAvi Tuna'nın hayatımda çok çok özel bir yeri vardır demiştim ya daha önceki kitap sobesinde de..İşte aynen öyle..Genç kızlığa adım attığım o yıllarda öyle güzel izler bıraktı ki bende...

2) İNCİ ARAL : Aslında beni etkileyen bu 3. kadın yeni girdi hayatıma...İyi ki girdi diyorum hem de :) Şu anda İNCİ ARAL'ın UNUTMAK isimli kitabını okuyorum.ASlında biraz sondan başlamış gibi oldu ama sanki çok da isabetli oldu.Hayatı ile ilgili ayrıntıları anlattığı bir anlatı aslında bu kitap yani bir röportaj ya da söyleşi gibi de ama sanki kendi kaleminden dökülen bir roman aynı zamanda...Okumak isteyenler olacağını düşünerek daha fazla ayrıntıya girmemeyi yeğliyorum. Bundan sonraki hayatımda yeri olmasını istediğim ve uzun yıllardır kaybettiğim bir tadı yakalamamı sağladığından ötürü özel benim için...Şimdiden sonra bütün kitaplarını okumak istiyorum...

3 ) HÜLYA KOÇYİĞİT : Küçükken Türk filmlerini izlemeye bayılırdım...Özellikle de Hülya Koçyiğit'in filmleri...Nedense her zaman o narin çıtı pıtı koşuşu,güzel saçları ve masum yüzü çok hoşuma giderdi...Hala da gider...Bana göre yılların eskitemediği çok asil bir kadın. Benden bu kadar...

Sanırım sobelenmemiş kimse kalmamıştır bu konuda o yüzden ben de kimseyi sobelemiyorum :)

Bir aksilik olmazsa haftasonu Öykü Atölyesi'ndeki yeni kelimemizle MASAL ile ilgili yazacağım. Print this post

4 yorum:

cinar dedi ki...

Bloguna doğru yola çıkarken artık bir iyi misin sorusu farz olmuştu ama neyse ki bugün yazmışsın :) Ne de iyi etmişsin. Unutmak'ı Tabiat'çığımın blogunda da görmüş ve merak etmiştim, onu da listeme alıyorum hemen :)
Sevgiler.

Adsız dedi ki...

Buket uzuner ve İnci aral çok önceleri tanıdığım iki güzel insan.En son kitap/okudum kategorisinde Unutmak hakkında yazmıştım.Detay merak edenler bakabilir.Güzel bir kitap ve sorularla aydınlanan bir hazinenin {geçmişin} haritası Unutmak.Önümüzdeki 3 gün tatil aslında yeni kitaplara yer açmanında zamanı hadi bana müsade okumaya gidiyorum :)

TuBiKKo dedi ki...

Çınarcım;iyiyim merak etme.SAdece son bir haftadır inanılmaz yoğun çalışıyorum.bir proje teslimimiz var ve akşamları 8 den önce çıkamadım işten.Bir de eve gelip çalışınca düşün artık halimi....Kitabı şiddetle tavsiye ediyorum sana da gerçekten hoşuna gideceğinden eminim canım.

Umar; valla ne güzel 19 mayıs'ın tatil olması değil mi;? BEnim malesef öyle bir şansım yok..İşlerimiz feci yoğun o gün de çalışıyoruz yani.Sana keyifli okumalar ve güzel bir tatil dilerim :)

zilsizzarife'nin yeri dedi ki...

Tubikkom nabersin yavrukuşum görüşemedik ne zamandır.Güzel bir hafta olsun:)